Over ons

Podcast team
Wij, Edith Raap en Minke Verdonk, maken de podcastserie over levend verlies. Samen zoeken en selecteren wij de gasten, voeren de gesprekken, monteren de afleveringen en onderhouden de contacten met onze luisteraars.
 
In 2018 startte Edith samen met Odet Stabel, moeder van een zoon met een meervoudige beperking, de podcast. In 2021 nam Minke Odet haar rol over. Van 2021 tot eind 2023 zorgde Irene Sies voor alle website- en social media berichten. Momenteel schrijft zij nog blogs voor de podcast.

Edith (links op de foto);  ‘Ik ben ontwikkelingspsycholoog en docent ouderbegeleiding en ouderschapstheorie aan de Hogeschool Utrecht. Ik geef  les aan studenten en zorgverleners. In hun verhalen raakten mij de uitspraken dat ouders de beperking van hun kind nog niet geaccepteerd hadden: wat betekent dat eigenlijk? Kan dat wel? Zo kwam ik bij het onderwerp chronic sorrow, of levend verlies. In 2015 heb ik het initiatief genomen tot het eerste landelijke congres over levend verlies (georganiseerd door het Euregionaal Congresburo). Ik ben jarenlang betrokken gebleven bij de congressen. Daarnaast geef les en lezingen over levend verlies en ben ik in 2020 begonnen met een promotieonderzoek aan het Amsterdam UMC over levend verlies. De podcastserie levert bouwstenen voor mijn onderzoek’.

Minke: ‘Vanuit mijn achtergrond als orthopedagoog, leerkracht en onderzoeker, bied ik ondersteuning en begeleiding aan ouders van kinderen die extra zorg nodig hebben. Ook geef ik regelmatig trainingen en presentaties aan zorgverleners waarbij ik ernaar streef de wereld van de ouder en de professional dichter bij elkaar te brengen. Ik maak deel uit van de onderzoeksgroep van Edith, schreef het boek Oog voor jou en zet mij in voor Stichting OuderInzicht en de UP Foundation. Daarnaast ben ik moeder van twee kinderen waarvan de oudste (2008) een ernstige lichamelijke beperking heeft’.

Contact

E-mail: info@levend-verlies.nl

 

Volg ons op de socials:

Neem contact met ons op:

Podcastserie over terugkerende gevoelens van verdriet en rouw bij ouders van een kind met een beperking of chronische aandoening.