over ons

Wij, Edith Raap en Odet Stabel maken een podcastserie over levend verlies.

 

Edith Raap HBO social works
fotograaf Hes van Huizen

Edith Raap
Ik ben ontwikkelingspsycholoog en docent ouderbegeleiding aan de Hogeschool Utrecht, deskundig in ouderschapstheorie. Regelmatig hoor ik hulpverleners erover praten dat ouders het niet kunnen accepteren dat hun kind een beperking heeft. Ik ben me in het onderwerp gaan verdiepen en werd geraakt door het begrip levend verlies. Ik ben initiatiefnemer van het eerste congres over levend verlies in 2015 en nog steeds betrokken bij de inmiddels jaarlijkse congressen levend verlies. Ik geef daarnaast les in en lezingen over levend verlies. Dit jaar start ik met een promotieonderzoek aan het Amsterdam UMC over levend verlies. De podcastserie levend verlies levert bouwstenen voor mijn onderzoek.

 

fotograaf Aneta Martens
fotograaf Aneta Martens

Odet Stabel
Als moeder van een zoon met ernstige meervoudige beperkingen worstel ik met een leven vol zorgen voor en zorgen over. Een leven waarvoor noch mijn zoon, noch ik gekozen heb. Daarover schreef ik mijn boek Een kind met kansen.
Ik studeerde bedrijfswetenschappen en ben werkzaam in het vakgebied Human Resources. Daarnaast geef ik lezingen over zorgouderschap en levend verlies. Mijn doel is het wederzijds begrip tussen hulpverleners en ouders te vergroten.