Blog: Zoektocht

“Op het schoolplein zei een oudere zuster ‘ze hoort hier ook helemaal niet’. Toen dacht ik ‘klaar’.”

We praten met Marry Klein (92) over de tijd dat haar dochter Elly (nu 51) nét naar school ging. De herinneringen zijn oud, maar de emoties zijn vers.

“Elly was geen kind voor een hoop drukte om zich heen. Ik hoorde dat hier vlakbij een kleuterschool was met twee lokalen.” Marry ging kijken bij een open dag en besloot Elly naar deze school te laten gaan. “Ze vond het daar heerlijk. Maar op een dag is ze zelf vanaf het schoolplein naar huis gelopen. Ik zag haar aan de overkant van de straat staan. Ik schrok me dood. Ik ben teruggegaan en vroeg ‘kan dat zomaar?’. Toen zei een ouder zustertje ‘ze hoort hier ook helemaal niet’. Toen dacht ik ‘klaar’.”

Marry vertelt over de zoektocht die volgde. “Ik had wel door dat er iets aan de hand was, maar ik wilde het niet onderzoeken. Ik was bang voor het antwoord.” Op school wilde men Elly echter laten testen voor een goede verwijzing. Ze werd vervolgens verwezen naar een MLK school. “Ik was er niet gelukkig mee. Ze kon niet met de anderen. Ze pestten haar. Ze had blauwe plekken in haar hals. De juf zei ‘ze is niet gelukkig hier’. Toen moest ze naar de ZMLK…”

Op de eerste dag dat Elly naar de ZMLK school ging, bracht Marry haar zelf weg. “Ik schaamde me voor een busje. In tranen liep ik naar buiten. En toen ik Elly weer kwam halen, zei ze: ‘hoe heb je me hier kunnen laten!’ Maar ze heeft het er zo leuk gehad. Voor mij was het zwaar, want ik moest wéér een stap terug doen…”

De zoektocht naar een goede plek voor Elly stopte hier niet. Luister de hele podcastaflevering om meer te horen over de gedachten die Marry heeft over het verleden, het heden én de toekomst.

Tekst: Irene Sies 

Beeld: pexels.com @caleboquendo)

Contact

E-mail: info@levend-verlies.nl

 

Volg ons op de socials:

Neem contact met ons op:

Podcastserie over terugkerende gevoelens van verdriet en rouw bij ouders van een kind met een beperking of chronische aandoening.