waarom een podcastserie?

Wij willen het onderwerp levend verlies meer bekendheid geven. In de gesprekken komen verschillende facetten van levend verlies naar voren. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe invalshoeken op levend verlies. Daarvoor voeren we gesprekken met ouders, naasten en hulpverleners. Zo belichten we levend verlies vanuit persoonlijk en professioneel perspectief.

We hebben gekozen voor het maken van podcasts omdat het een medium is waarin ruimte is voor ervaringsverhalen. Het beluisteren van een podcast is een intieme ervaring en brengt het leven van geïnterviewden letterlijk heel dichtbij.

We merken dat er behoefte is aan uitwisseling van ervaringen en het vergroten van kennis over wat levend verlies is en wat het betekent in de levens van ouders, naasten en kinderen. Ouders en naasten kunnen zich herkennen in verhalen van anderen. Voor hulpverleners betekent meer begrip over levend verlies dat zij ouders en naasten beter kunnen ondersteunen. Wij willen zo een brug slaan tussen ouders, naasten en hulpverleners.

Wat doen wij verder?

Lezingen
We geven op aanvraag lezingen over levend verlies.

Gebruik podcastserie
Ook zijn podcastafleveringen tegen vergoeding te gebruiken in lessenseries of tijdens congressen. Neem contact met ons op via levend-verlies@hotmail.com.

Congres Levend verlies, blijvend verdriet
Wij betrokken bij de jaarlijkse congressen Levend verlies, blijvend verdriet van het Euregionaal Congresburo.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.