28-04-2019 Jan Meijroos

Podcast levend verlies vader zoon met beperking

In deze podcast Levend verlies is vader Jan Meijroos aan het woord die over zijn gezin met zoon Sebastiaan vertelt. Hoe gaan zij om met Sebastiaan die een verstandelijke beperking en autisme heeft.

31-03-2019 Katie Lee Weille

Podcast Katie Lee Weille 31-03-2019

Dr. Katie Lee over wat ouderschapstheorie betekent voor levend verlies. Waarom is het bijvoorbeeld belangrijk een onderscheid te maken tussen ouderschap en opvoederschap en hoe zit het met ambivalente gevoelens van ouders?

24-02-2019 Hester van der Lugt

podcastserie levend-verlies.nl

De zoon van Hester kwam levenloos ter wereld. Hij werd gereanimeerd en hield er ernstige motorische beperkingen aan over. Hij kan zijn rolstoel bedienen maar is verder fysiek totaal afhankelijk van anderen. Met zijn verstand is niets mis. Zowel Hester als haar inmiddels 21-jarige zoon ervaren levend verlies, maar elk op een eigen manier. Een verhaal over Hester’s geloof in haar zoon en haar inspanningen om hem een zelfstandig leven te laten leiden. De kloof tussen het leven met een gehandicapt kind en het gewone leven en het gevoel dat ze niet steeds over haar verdriet tegen anderen mag beginnen. En een verhaal over kracht en trots.

19-01-2019 Manu Keirse

Manu Keirse Rouwdeskundige levend verlies

Manu Keirse is Emeritus Hoogleraar Verliesverwerking. Manu heeft het begrip levend verlies in Nederland geïntroduceerd.

13-12-2018 introductie levend verlies

podcast levend-verlies levend verlies

Wij, Edith Raap en Odet Stabel maken een podcastserie over levend verlies. Hieronder een korte introductie podcast. Klik op het logo.Bij levend verlies gaat het om terugkerende gevoelens van verdriet en rouw als je ouder bent van een kind met een beperking of chronische aandoening. Wij spreken met ouders en hulpverleners en proberen een brug …

13-12-2018 introductie levend verlies Lees verder »