ouders en zorgverleners

Afl 10 Marion Wartena – oktober 2019

Podcastserie over terugkerende gevoelens van verdriet en rouw bij ouders van een kind met een beperking of chronische aandoening

De zoon van Marion krijgt op vierjarige leeftijd de diagnose PDD-NOS. Op het Speciaal basisonderwijs ontwikkelt hij zich zo, dat hij naar een reguliere middelbare school kan. Maar tijdens zijn puberteit ontspoort hij. Marion en haar man doen er alles aan om hem van zijn drugsverslaving af te helpen. Als hij ook nog psychoses krijgt belandt hij in een GGZ-instelling.
In deze podcast aflevering vertelt Marion hoe ze toch een soort van evenwicht in haar leven heeft weten te vinden.

Afl 9 Pauline Kuiper – september 2019

Podcastserie Levend verlies

Pauline Kuiper is fotografe en auteur van het boek Brus, (on)breekbare liefde. Haar broer Marco werd op tweejarige leeftijd ernstig meervoudig beperkt. Hij overleed in 2018. Pauline vertelt hoe het brus-zijn haar gevormd heeft. Hoe moeilijk het was om haar eigen identiteit te vinden en hoe ze daar meer steun bij had gewild. Maar ook over de bijzondere en onbreekbare band met haar broer: Hij leefde van de liefde.

Afl 8 Tanja van Roosmalen dl 2 – augustus 2019

Podcastserie Levend verlies

In de achtste aflevering van de podcastserie Levend verlies vervolgen we het gesprek met Tanja van Roosmalen. Als orthopedagoog en rouw- en verliestherapeut begeleidt ze ernstig zieke kinderen en hun gezin. We staan onder andere stil bij de gemengde gevoelens van brusjes en hoe je daar als ouders mee kunt omgaan. Ook de zorgverleners komen aan bod. Tanja vertelt over het ongemak van professionals bij levend verlies.

Afl 7 Tanja van Roosmalen dl 1 – juli 2019

Podcast levend verlies met Tanja van Roosmalen, orthopedagoog en rouw- en verliestherapeut

In de podcast Levend verlies vertelt Tanja van Roosmalen over haar begeleiding van ernstig zieke kinderen en hun gezin. Er is vaak te weinig ruimte voor verdriet over de beperkingen. Tanja van Roosmalen is orthopedagoog en rouw- en verliestherapeut. Kijk voor meer informatie op levend-verlies.nl

Afl 6 Hans Sauerwein – juni 2019

Levend Verlies Hans Sauerwein opa van een kind met beperking

Hans Sauerwein is opa van vier kleinkinderen. De jongste, Vlinder (6), is geboren met een genetische afwijking. Zij is verstandelijk beperkt en slechthorend en kan nauwelijks praten. Als gepensioneerd internist kon Hans in de beginjaren zijn dochter over medische problemen vaak adviseren. Nu die minder zijn en de verstandelijke beperking van Vlinder duidelijker wordt, kan …

Afl 6 Hans Sauerwein – juni 2019 Lees verder »

Afl 5 Ineke van Eyk – mei 2019

Podcast levend verlies gezinsbehandelaar

Als ambulant gezinsbehandelaar helpt Ineke van Eyk ouders van kinderen met een beperking met opvoedvragen. Eerder werkte ze als begeleider op een kinderdagcentrum en op een woongroep voor kinderen met een beperking. De ingewikkeldheid waar ouders voor gesteld worden heeft haar altijd geboeid. Een paar jaar geleden maakte ze op een congres kennis met de …

Afl 5 Ineke van Eyk – mei 2019 Lees verder »

Afl 4 Jan Meijroos – april 2019

Podcast levend verlies vader zoon met beperking

In deze podcast Levend verlies is vader Jan Meijroos aan het woord die over zijn gezin met zoon Sebastiaan vertelt. Hoe gaan zij om met Sebastiaan die een verstandelijke beperking en autisme heeft.

Afl 3 Katie Lee Weille – maart 2019

Podcast Katie Lee Weille 31-03-2019

Dr. Katie Lee over wat ouderschapstheorie betekent voor levend verlies. Waarom is het bijvoorbeeld belangrijk een onderscheid te maken tussen ouderschap en opvoederschap en hoe zit het met ambivalente gevoelens van ouders?

Afl 2 Hester van der Lugt – februari 2019

podcastserie levend-verlies.nl

De zoon van Hester kwam levenloos ter wereld. Hij werd gereanimeerd en hield er ernstige motorische beperkingen aan over. Hij kan zijn rolstoel bedienen maar is verder fysiek totaal afhankelijk van anderen. Met zijn verstand is niets mis. Zowel Hester als haar inmiddels 21-jarige zoon ervaren levend verlies, maar elk op een eigen manier. Een verhaal over Hester’s geloof in haar zoon en haar inspanningen om hem een zelfstandig leven te laten leiden. De kloof tussen het leven met een gehandicapt kind en het gewone leven en het gevoel dat ze niet steeds over haar verdriet tegen anderen mag beginnen. En een verhaal over kracht en trots.

Afl 1 Manu Keirse – januari 2019

Manu Keirse Rouwdeskundige levend verlies

Manu Keirse is Emeritus Hoogleraar Verliesverwerking. Manu heeft het begrip levend verlies in Nederland geïntroduceerd.