Afl 25 Corrina

Augustus 2021

Corrina is moeder van een zoon van 15 met ADHD en stevige gedragsproblemen. We praten met Corrina over de impact van deze ‘onzichtbare’ stoornis op het gezin. Waarin ervaart ze Levend Verlies? Wat is voor Corrina de meerwaarde van een diagnose? En hoe gaat ze om met het oordeel dat omstanders over haar en haar zoon (lijken te) vellen?

“Als je een kind hebt met een fysieke beperking, is de omgeving vaak heel erg mild voor je. Bij een kind met gedragsproblemen hangt er altijd oordeel in de lucht.”

De gitaarmuziek in deze aflevering is een bewerking van de 1e Gnossienne van Erik Satie door trio DEBU, bestaande uit Ward Reijmerink, Bas Gaakeer en Eva Aukes.

1 reactie op “Afl 25 Corrina”

  1. Hallo Corrina,
    Ik heb de potcast vandaag geluisterd. Zelf ben ik moeder van twee jongens. Mijn oudste heeft de diagnose mcdd en adhd. Hij is nu 12 jaar. Wat je vertelde vond ik heel erg herkenbaar. Ik heb een paar keer moeten slikken. Maar juist doordat het voor mij zo herkenbaar is, geeft dat meer rust in mijn gevoel. Ook heb je me stof tot nadenken gegeven. Over het loslaten en het rozijntje.
    Graag wil ik je hiervoor bedanken!

    Groetjes Julitta

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: