Podcast levend verlies gezinsbehandelaar

Aflevering 5 Ineke van Eyk

Mei 2019

Als ambulant gezinsbehandelaar helpt Ineke van Eyk ouders van kinderen met een beperking met opvoedvragen. Eerder werkte ze als begeleider op een kinderdagcentrum en op een woongroep voor kinderen met een beperking. De ingewikkeldheid waar ouders voor gesteld worden heeft haar altijd geboeid. Een paar jaar geleden maakte ze op een congres kennis met de term Levend verlies. Daarmee viel voor haar veel op zijn plaats. In deze podcastaflevering vertelt ze hoe de inzichten haar helpen de brug naar ouders te slaan, met veel voorbeelden. En dat het lang niet altijd vanzelf gaat. Want ook voor de zorgverlener is Levend verlies blijvend ingewikkeld.

“Als hulpverlener wil je het liefst zo ondersteunen dat iets stopt. Maar levend verlies blijft.”

1 reactie op “Aflevering 5 Ineke van Eyk”

  1. Wat ben ik blij dat jullie deze podcast begonnen zijn!
    Goed voor ouders, zorgprofessionals en iedereen om hen heen.
    Ik kijk nu alweer uit naar de volgende aflevering!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: