podcastserie levend-verlies.nl

Afl 2 Hester van der Lugt – februari 2019

De zoon van Hester kwam levenloos ter wereld. Hij werd gereanimeerd en hield er ernstige motorische beperkingen aan over. Hij kan zijn rolstoel bedienen maar is verder fysiek totaal afhankelijk van anderen. Met zijn verstand is niets mis. Zowel Hester als haar inmiddels 21-jarige zoon ervaren levend verlies, maar elk op een eigen manier.

Goh moet je mij nou eens zien, ik woon begeleid in een studentenhuis, doe een opleiding….. mam, zonder jou had ik dat nooit kunnen bereiken.

Een verhaal over Hester’s geloof in haar zoon en haar inspanningen om hem een zelfstandig leven te laten leiden. De kloof tussen het leven met een gehandicapt kind en het gewone leven en het gevoel dat ze niet steeds over haar verdriet tegen anderen mag beginnen. En een verhaal over kracht en trots.

klik op de oranje pijl en luister naar
de podcast van Hester van der Lugt

2 reacties op “Afl 2 Hester van der Lugt – februari 2019”

  1. Een aangrijpend verhaal. Knap, zo open verteld. De eenzaamheid, het veranderd zijn, de kwetsbaarheid… Mijn zoon is niet lichamelijk maar verstandelijk beperkt, maar er is veel herkenning. Dat je vaak zo ver afstaat van de dagelijkse realiteit van veel mensen om je heen, bijvoorbeeld. Dat zoveel dingen niet kunnen in je gezin. Goed dat Hester aangeeft dat het belangrijk is aandacht te houden voor gevoelens van verlies en verdriet. En wat een prachtig, positief eind.
    Ik vind ook deze podcast weer erg prettig om naar de luisteren. De vragen, de pauzes. Mooi gedaan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: