podcastserie levend-verlies.nl

Aflevering 2 Hester van der Lugt

Februari 2019

De zoon van Hester kwam levenloos ter wereld. Hij werd gereanimeerd en hield er ernstige motorische beperkingen aan over. Hij kan zijn rolstoel bedienen maar is verder fysiek totaal afhankelijk van anderen. Met zijn verstand is niets mis. Zowel Hester als haar inmiddels 21-jarige zoon ervaren levend verlies, maar elk op een eigen manier.

“Goh, moet je mij nou eens zien. Ik woon begeleid in een studentenhuis, doe een opleiding… Mam, zonder jou had ik dat nooit kunnen bereiken.”

2 reacties op “Aflevering 2 Hester van der Lugt”

  1. Een aangrijpend verhaal. Knap, zo open verteld. De eenzaamheid, het veranderd zijn, de kwetsbaarheid… Mijn zoon is niet lichamelijk maar verstandelijk beperkt, maar er is veel herkenning. Dat je vaak zo ver afstaat van de dagelijkse realiteit van veel mensen om je heen, bijvoorbeeld. Dat zoveel dingen niet kunnen in je gezin. Goed dat Hester aangeeft dat het belangrijk is aandacht te houden voor gevoelens van verlies en verdriet. En wat een prachtig, positief eind.
    Ik vind ook deze podcast weer erg prettig om naar de luisteren. De vragen, de pauzes. Mooi gedaan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: